Kaj početi

RAFTING NA REKI KRKI

Na reki Krki je možen rafting od Zagradca do Šmihela v dolžini 6 km ali do Žužemberka v dolžini 12 km.  Rafting na reki Krki spada med manj zahtevne in se ga lahko udeležijo vsi, ki so zdravi in znajo plavati. Dolina reke Krke je z neločljivim prepletom naravne in kulturne dediščine svojevrsten simbol Dolenjske. Bogata dediščina nekdanjih mlinov in žag, ohranjeni leseni mostovi, gradovi ter naselja ob bregovih, naravna ohranjenost reke, ki daje zatočišče številnim rastlinskim in živalskim vrstam, vas bo zagotovo očarala in s spustom po reki Krki si boste pričarali nepozabno doživetje.

Več informacij na email: info@hotel-center.si ali preko telefona: 07 302 18 00

SMUČANJE

Smučarki center Gače leži v neokrnjeni naravi v bližini Novega mesta in Semiča ter se razprostira na območju Dolenjske, Bele krajine in Suhe krajine. Leži pod vrhom Pogorelec na višini 965 metrov. Je edino večje smučišče v tej regiji ter priljubljena razgledna in izletniška točka Dolenjcev in Belokranjcev. Smučišča, ki so namenjena tako rekreativnim smučarjem kot tekmovalcem ponujajo odlično smuko in prečudovit razgled preko Dolenjske in Bele krajine.

Na smučišču ne manjka niti čudovitih tekaških in sankaških prog, veliki, raznoliki tereni pa so primerni tudi za carving smučanje. Smučišče ima na 2800 metrov dolgi progi možnost za superveleslalom z višinsko razliko 550 metrov ter izredno dobre pogoje za razvoj nočne smuke. Smučišče ima trisedežnico in 5 vlečnic z zmogljivostjo 5400 smučarjev na uro.

Nadmorska višina: 700 – 965 m; površina: 45 ha.

RIBOLOV

Dolenjska je s svojimi vodnimi bogastvi pravi raj za vse ljubitelje ribolova in športnega ribolova. Za varovanje okolja ter 350 hektarov ribolovnih vodnih površin skrbi Ribiška družina Novo mesto. Novomeško-žužemberški ribolovni okoliš obsega reko Krko od Zagradca do Mršeče vasi v dolžini 59 km z vsemi pritoki na tej vodni poti, med katerimi je za ribiče najpomembnejša Radeščica in Temenico od Velikega Gabra do izliva ter z ribnikoma; Blato pri Trebnjem in Vodrancem pri Otočcu.

Več informacij na email: info@hotel-center.si ali preko telefona: 07 302 18 00

S KAJAKI, KANUJI ALI SUPI PO REKI KRKI

 Vodeni izlet s sip-om ali seayak-om po reki Krki:

A: Izhodišče za izlete po Krki
B: Obračališče dvournega izleta po reki Krki s sup-om
C: Obračališče dvournega izleta po reki Krki s seayak-om

Več informacij na email: info@hotel-center.si ali preko telefona: 07 302 18 00

JAHANJE

V Novem mestu in širši okolici je 8 jahalnih poti v skupni dolžini 327km. Tako lahko jahači med drugim na konjskih hrbtih obiščejo Kočevsko in se spustijo do gradu Kostel. Po obronkih Bele krajine se povzpnejo na vrh Gorjancev, nato pa se mimo senožeti spustijo do Pleterja in termalnih vrelcev, pokukajo v skrivnostno dolino Radulje in mimo »speče lepotice« ob Mirni pojezdijo v Suho krajino in dolino reke Krke.

Golf Otočec - Kaj početi - Hotel Center

GOLF

Vabimo vas na eno najdaljših slovenskih igrišč za golf – če ste profesionalni ali amaterski igralec pa tudi, če se z golfom še niste srečali. Igrišče, ki nosi podpis priznanega britanskega arhitekta Howarda Swana, ima na 75 hektarjih 18 atraktivnih lukenj, najdaljša pa meri 568 metrov. Poleg igrišča vam je tu na voljo tudi poligon za vadbo, ponujamo pa vam tudi šolo golfa. Prepustite se igri, uživajte na Otočcu.

Tehnične lastnosti:

  • število igralnih lukenj: 18
  • zemljišče: 75 ha
  • skupna dolžina (back/white/pro): 6.189 m
  • najdaljša luknja: 568 m
  • najkrajša luknja: 138 m
  • število peščenih ovir: 49
  • število vodnih ovir: 3

Več informacij na email: info@hotel-center.si ali preko telefona: 07 302 18 00

OPAZOVANJE MEDVEDA

Kralj slovenskih gozdov je seveda rjavi medved. Zaradi vse te neokrnjene narave, ki nas obdaja je to nedvomno priljubljeno bivališče medvedov. Ogledati si njegovo eleganco na lastne oči pa je še bolj avanturistično. Z letom 2015 pa je v Loškem potoku možen ogled medveda v naravi. Lovci vas popeljejo na opazovalnico, katera sprejme do 6 oseb.

Si zaradi življenja v mestu izgubil stik s podeželjem?
Imaš rad naravo in si v njej aktiven?
Si po duši radovednež in raziskovalec?
Jemlješ podeželje kot neodkrito posebnost?
Želiš odkriti nekaj divjega?

Če si vsaj na nekaj vprašanj odgovoril pritrdilno, potem je to za vas!
Z veseljem vam uredimo to nepozabno doživetje!

Pazi, kosmatinec gre!

Rjavi medved sodi med največje zveri v Evropi. Srečanje z živaljo v njenem naravnem habitatu je zagotovo nepozabno, izjemno doživetje. V človeku vzbudi posebna občutja zlitja z naravo in ustvarja pozitiven odnos do medveda. Na prežo in s preže vas spremlja izkušen vodič. V primeru da medveda ne vidite, vam drugi obisk opazovalnice nudimo brezplačno:

  • čas opazovanja: 1x na dan, zvečer ob mraku, 4 ure
  • opazovalnica sprejme 5 ljudi (+ lovec)
  • minimalno število udeležencev sta 2 osebi

Več informacij na email: info@hotel-center.si ali preko telefona: 07 302 18 00

PUSTOLOVSKI PARK OTOČEC

Privoščite si zanimivo pustolovščino in preverite svoje spretnosti na avanturistični poti, ki poteka skozi gozd, a ne po tleh! Poligon omogoča doživetje sveta s povsem druge perspektive.  Dogodivščina je primerna za različne starostne in spretnostne skupine, saj park sestavljajo  4 različne poti s 46 plezalnimi pustolovščinami. Vsak lahko sam izbere sebi primerno težavnostno stopnjo, ki jo premaguje dve do tri ure. Vse poti so prilagojene naravni postavitvi dreves, zato je vsaka zase unikatna.

Pustolovski park Otočec je namenjen zabavi in domiselnemu preživljanju prostega časa v naravi. Ker se v njem odlično zabavajo tako otroci kot odrasli, je obisk doživetje za vso družino.

Več informacij na email: info@hotel-center.si ali preko telefona: 07 302 18 00

PANORAMSKI LET

Kdor želi na prelepo in z reko Krko objeto Novo mesto pogledati zviška, lahko to stori le z letala. Temu namenjena eskadrilja ima svoje mesto v Prečni pri Novem mestu. Z motornimi letali se lahko povzpnemo na krajše ali daljše panoramske lete. Pogled na Novo mesto, reko Krko, okoliške cvičkove gorice ter gozdnate Gorjance z letala je prečudovit. Pogumnejši in taki z ustreznim znanjem se lahko odločijo tudi za skoke s padalom in za lete z jadralnim letalom. Če bi želeli, vas lahko piloti s Prečne zapeljejo tudi nad Triglav ali Piran.

Več informacij na email: info@hotel-center.si ali preko telefona: 07 302 18 00

Hitra rezervacija

Datum prihoda:

Št. noči:

Promocijska koda (opcija):

Sprememba rezervacije

HOTEL CENTER

Glavni trg 23,
8000 Novo mesto
Slovenija

T: +386 7 302 18 00
M: +386 51 30 10 30
E: info@hotel-center.si

Hotel Center - Vhod

Hotel Center - Parkirišče