X

PREDSTVITEV XAURUM PROJEKTA

Kriptomanija je bila ena najbolj vročih zgodb v letu 2017 in kot kaže, se ta trend v 2018 nadaljuje. Najhitreje rastoča industrija je s 15 milijard dolarjev na začetku leta 2017 eksplodirala na skoraj 800 milijard dolarjev, med pretresom začetku februarja pa skoraj polovico te vrednosti izgubila.

Po korekciji je trg spet v vzponu, a opaziti je precej drugače nakupne interese, kot v minulem letu. Če se je na začetku leta 2017 v 80% trgovalo z bitcoinom, je danes ta številka padla na zgolj 41%. Očitno je, da se kupci bolj usmerjajo na podjetja in žetone, ki imajo večji potencial za rast, po zadnjih pretresih pa v ospredje vse bolj prihajajo tudi projekti, ki dejansko slonijo na neki realni vrednosti.

 

Ena od vzhajajočih zvezd med kriptoprojekti je Xaurum. Revolucionarni projekt, ki ga je ustvaril Blejec Gašper Kenda. Xaurum je edina kriptovaluta ali bolje, digitalno sredstvo, s konstantno naraščajočo podlago v fizičnem zlatu in je bil prvi projekt na svetu, ki je povezal tehnologijo veriženja blokov – blockchain s to plemenito kovino.

 

Število izdanih xaurumov narašča počasneje kot količina njegovih zlatih rezerv, kar je predstavlja tudi glavno inovacijo, t.i. dobičkonosno inflacijo, ki pa jo dodatno spodbujajo ekonomska infrastruktura sestavljena iz različnih projektov, ki bodo zmanjšali količino xaurumov v obtoku in tako povečali razmerje med zlatom in izdanimi kovanci v prid večje količine zlata, ali pa enostavno povečali količino zlatih rezerv.

 

Xaurum rešuje probleme različnih vrst denarja. Problem valut z zlatim standardom rešuje z ustvaritvijo prožne valute z zlato podlago na način, da je cena odvisna tako od povpraševanja kot od vrednosti zlatih rezerv. Rešuje problem t.i. FIAT valut s stvaritvijo takšne inflacije, ki dejansko poveča vrednost trenutno izdane količine denarja in kriptovalut z ohranjanjem in učinkovito distribucijo dobičkov pri nastajanju denarja.

 

Strokovnjaki in finančni analitiki niso našli skupnega jezika ali bitcoin predstavlja novo zlato ali  pa bi morali ljudje še vedno slediti tradicionalnemu investiranju v fizično zlato. Xaurum, prva slovenska kriptovaluta, ki jo je moč prek ponudnika Bitins kupiti na več kot 300 prodajnih mestih po Sloveniji, (Petrol) predstavlja odgovor na to vprašanje s povezovanjem najsodobnejše tehnologije z nečim, kar ohranja vrednost že tisočletja.

 

Kako bo videti naša finančna prihodnost in kako natančno deluje Xaurum lahko izveste 14. Marca, v Novem mestu (Hotel Center) ob 19 uri.

NAROČITE SE NA NOVICE